Újpest Önkormányzata - Hírek

Átadták az Arany Horgony-díjakat

Az Újpesti Városvédő Egyesület által 1995-ben alapított Arany Horgony-díjat minden második évben adják át azoknak, akik sokat tettek Újpest múltjának kutatása, bemutatása, a helyismeret oktatása, a város épített és természeti környezetének megóvása és szellemi örökségének ápolása területén.

Olvassa tovább...

Adományért ajándék, szeretetért hála!

A Karácsonyi Vásárban található az Újpesti Cseriti hatalmas adventi naptára, amelyben értékes ajándékok lapulnak az adományozók számára.

Olvassa tovább...

Dajkát keresnek

A Karinthy Frigyes Óvoda dajkát keres.

Olvassa tovább...

Egy újabb elismerés városunknak

A Magyar Szabadidősport Szövetség a „Lakosság sportjáért” díjban részesítette Újpest Önkormányzatát.

Olvassa tovább...

Új mentőautó Újpesten is

Az Országos Mentőszolgálat kormányzati támogatással százkilencvenhárom új mentőautót szerzett be. December 13-án az újpesti mentőállomásra is érkezett egy új esetkocsi.

Olvassa tovább...

Emléktábla a lóvasúti indóházon

December 13-án emléktáblát állítottak az Angyalföld és Újpest határánál álló indóház külső falán.

Olvassa tovább...

A Főépítészi Iroda Tájékoztatója

Az Újpesti Tervtanács következő ülését 2017. december 14-én reggel 9 órától kezdődően tartja a Hivatal István út 15. sz. épület III. emeleti tárgyalójában. Az ülések nyilvánosak, melyre minden érdeklődőt várunk.

Olvassa tovább...

Ünnepi délután a Lions Clubbal

Az Újpest – Árpád Lions Club immár huszonnegyedik alkalommal rendezte meg jótékonysági karácsonyi délutánját. December 11-én több száz hátrányos helyzetű kisdiákot láttak vendégül az Ady Endre Művelődési Házban.

Olvassa tovább...

Címerper

A Fővárosi Ítélőtábla megállapította, hogy az Újpest 1885 Futball Kft. megsértette az UTE jóhírnevét, amikor a felnőtt labdarúgó csapat címerét egyoldalúan megváltoztatta.

Olvassa tovább...

Szűcs Sándor születésnapjára emlékeztek

Szűcs Sándornak születésének évfordulója alkalmából a Szűcs Sándor Általános Iskola diákjai meglátogatták a futballista sírhelyét november 23-án.

Olvassa tovább...

Vigyázz, kész, hó!

A Városgondnokság munkatársai egész novemberben azon dolgoztak, hogy városunkat felkészítsék az évszakváltásra.

Olvassa tovább...

Nejlondzsörzé és rock’n’roll

December 9-én este fél 9-kor újra elefántdübörgés tölti majd be Újpest főterét. Ekkor lép fel ugyanis a Karácsonyi Vásárban a Karthago zenekar. Az együttes énekesével, legifjabb tagjával, Takáts Tamással beszélgettünk.

Olvassa tovább...

Hirdetmény az Újpest Kertváros városrész KÉSZ véleményeztetés zárása

Tájékoztatjuk, hogy Újpest Kertváros városrész Kerületi Építési Szabályzata a megváltozott építésügyi, terület- és településrendezési, valamint településképi törvényi és jogszabályi környezethez igazítva elkészült, annak véleményeztetését Újpest Önkormányzata lefolytatta. A terv véleményeztetés alapján véglegesített, módosított jóváhagyandó munkarészeit – a változások bemutatásával –, és a véleményeztetés dokumentumait, valamint azok tervdokumentáción történő átvezetését, illetve át nem vezetését indokolással a véleményeztetés zárására a Képviselő-testület 2017. november 30-i ülésén megtárgyalta, és véleményeztetést zárta, az előterjesztés szerinti vélemények, valamint azok átvezetése és át nem vezetése indoklásainak elfogadásával.

Olvassa tovább...

Kapás Boglárka: Újra magamra találtam!

Gőzerővel készül a rövidpályás úszó Európa-bajnokságra Kapás Boglárka. Az UTE versenyzője a novemberi világkupa-sorozat kapcsán körbeutazta Ázsiát, Pekingben, Szingapúrban és Tokióban is rajtkőre állt, végül összesítésben a 16. helyen zárta a 2017-es sorozatot.

Olvassa tovább...

A fogyatékkal élők nemzetközi napja

1992-ben az ENSZ december 3-át a fogyatékos emberek nemzetközi világnapjává nyilvánította, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira.

Olvassa tovább...

Újpesti összefogás

Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumnak hála, idén is rendkívül sok felajánlás érkezett az Újpest FC által hirdetett karácsonyi jótékonysági akcióra, melyhez az iskola immár harmadszor csatlakozott.

Olvassa tovább...

Újpesti siker a gokartvilágdöntőn

Az újpesti Top-Motorsport Egyesület gokartosa, Nagy Sándor eredményesen szerepelt a Rotax Max Challlange Grand Finals versenyen. A fiatal versenyzőt Szép Ferenc csapatvezető, és Szombathelyi Bence versenymérnök kísérte el Portugáliába, akik egész évben együtt dolgoztak a tehetséges sportolóval.

Olvassa tovább...

Újpest regénye

November 30-án a Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban mutatták be Nemere István A hűség horgonya című regényét. A rendezvényen Kapa Mátyás, a Történelmi-regényírók Társaságának elnöke, az ELTE oktatója és a szerző, Nemere István beszélgetett a kötetről és Újpest történetének érdekességeiről.

Olvassa tovább...

Vigyázz, kész, hó!

A Városgondnokság munkatársai egész novemberben azon dolgoztak, hogy városunkat felkészítsék az évszakváltásra.

Olvassa tovább...

Kiállítás a Károlyiban

December 4-én kiállítás nyílt az Igazgyöngy Alapítvány – Berettyóújfalu diákjainak rajzaiból az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnáziumban.

Olvassa tovább...