Újpest Önkormányzata - Hírek

Rovarirtószert és antibiotikumot találtak étkezési tojásokban

A külföldről származó tojások egészségügyi kockázatot hordozhatnak, ezért a Magyar Tojóhibrid-Tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége az ellenőrzött termelésből származó magyar tojást ajánlja a fogyasztóknak.

Olvassa tovább...

Káosz az 1-es villamos vonalán!

Feltúrt utak, lezárások, dugóban araszoló autók és totális káosz jellemzi az elmúlt hetek, hónapok fővárosi közlekedését. Ha nem lenne ez elég, jön az újabb, forgalmat lassító akadály: felújítás kezdődik az 1-es villamos vonalán.

Olvassa tovább...

Betörők jelölik meg az ajtócsengőket Újpesten?

Gyakori jelenség, ha a betörők a lakótelepeken a csengők megjelölésével szemelik ki a lakásokat. Ezt a módszert a rendőrség városi legendának tekinti, tény azonban, hogy időnként furcsa jelölések jelennek meg az ajtókon.

Olvassa tovább...

Nyár, gyerekek, 1917.

Júniusban az a legjobb, hogy vége van a tanításnak. Várják már diákok, tanárok, jöhet a pihenés! Talán csak a szülők nem lelkesednek annyira: hol, mivel tölti a nyarat a gyerek?

Olvassa tovább...

Európa-bajnok a magyar férfi kardcsapat

Az újvidéki bajnokság zárónapján, sportolóink 45-33-ra győzték le az olasz együttest a fináléban.

Olvassa tovább...

Arany képek - Kiállítás nyílik a Polgár Centrumban

Az Országos Képző-és Iparművészeti Társaság ismét az Újpest Galériában mutatja be „ ARANY KÉPEK” címmel éves kiállítását, a tagság fontos eseményét.

Olvassa tovább...

Megújult a Tanoda

Bensőséges ünnepségen adták át június 11-én a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban működő Tanoda új tantermét.

Olvassa tovább...

„Fecskeházi” garzonok fiatal pároknak

Ha házaspárok vagy élettársak, ha nem múltak el 35 évesek, ha újpestiek, ha van munkából származó jövedelmük, de még nincs a tulajdonukban ingatlan, akkor is itt a lehetőség az önálló élet elkezdésére: Újpest Önkormányzata pályázatot ír ki a fiatalok garzonházában lévő „Fecskeházi” lakásokra. A pályázat leadási határideje: július 16. Nagy István alpolgármesterrel beszélgettünk.

Olvassa tovább...

A hónap zöldsége az uborka

Az uborka az eső helyen szerepel a salátakészítésnél. Magas a víztartalma, alacsony az energiaértéke, azonban oldott ásványi anyagokat, nyomelemeket, vitaminokat is bőven tartalmaz. Energiaszegény étrendben jól variálható. Kiváló hűsítő hatású, nem csak salátának, de zöld turmixokhoz is adhatjuk, vagy önállóan üdítőként is kínálhatjuk. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Olvassa tovább...

Aktív sportok a Szilas Parkban

Hangulatos séták, sok-sok játék és megannyi sportolási lehetőség. Így lehetne röviden összefoglalni, hogy milyen új élmények várják az idelátogatókat a Szilas patak menti parkokban.

Olvassa tovább...

Közel a legfelsőbb osztály

A Megyeri Tigrisek kosárlabdázói sikeres évet zártak a 2017/2018-as bajnoki évben.

Olvassa tovább...

A nap, amikor újpestiek játszották a VB döntőt - Képek!

80 éve már annak, hogy a magyar válogatott ezüstérmesként zárta a harmadik, Franciaországban megrendezett labdarúgó-világbajnokságot. A csapatban többen is az újpesti sportklub játékosai voltak.

Olvassa tovább...

Így védekezz a besurranó csalók ellen!

Gondolkozott Ön már azon, hogy megtesz-e mindent biztonsága érdekében? Kíváncsi arra, hogy milyen módszerekkel csökkentheti annak esélyét, hogy Önből ne váljon sértett? Tudja, hogy mit tud tenni saját biztonságáért?

Olvassa tovább...

Erős UV-sugárzásra és hőségre figyelmeztetnek!

Hőség miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat a fővárosra.

Olvassa tovább...

Ezzel Te is könnyen segítheted a mentők munkáját

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kreatív videók segítségével hívja fel a figyelmet a mentők munkáját nehezítő helyzetekre és a helyes közlekedési magatartásra, hiszen ami az embereknek csak néhány pillanatnyi figyelem, az másnak akár az életet jelentheti.

Olvassa tovább...

Nagy budapesti strandkörkép – Ide menjünk hűsölni!

Az alábbi listában összegyűjtöttük kerületekre lebontva a budapesti és környékbeli strandolási lehetőségeket. A felsorolásban egyaránt megtaláljátok az ingyenes és fizetős helyeket, a strandok nyitvatartását, az árakat és a plusz szolgáltatásokat is. Ha hibás információval találkoztok, kérjük, jelezzétek nekünk!

Olvassa tovább...

Édességre vágysz nyáron? Mutatjuk a legtutibb újpesti cukrászdákat

Egy ízletes sütemény, vagy egy hűsítő fagylalt mindig jól esik a nyári melegben. Most bemutatunk néhány cukrászdát, ahol nem csak finomságokkal várnak, de ha Te is Újpest Kártyatulajdonos vagy, akkor kedvezményt is kapsz.

Olvassa tovább...

Itt a nyár, irány a tábor!

Nemsokára véget ér az iskola, kitör a nyári szünet, és a napközis tábor is megnyitja kapuit. Idén július 2. és augusztus 17. között várja a gyerekeket az Újpest Önkormányzata által szervezett nyári napközis tábor, amelynek ebben az évben is a Bródy Imre Gimnázium és Általános Iskola, valamint a város kulturális és szabadidős intézményei adnak otthont.

Olvassa tovább...

Határtalanul - Szlovéniában és Horvátországban jártak a Megyeri Úti Iskola tanulói

A Megyeri Úti Általános Iskola harmadszor vehetett részt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott HATÁRTALANUL! programban. Ebben a tanévben 73 tanulónk 8 pedagógus kíséretében Szlovéniába és Horvátországba látogatott 2018. június 4-től 8-ig.

Olvassa tovább...

Sövénynyírás a Szilágyi úton

Június 18-tól 22-ig 7.00 és 16.00 közötti időszakban a Szilágyi úton a Görgey Artúr utca és a Fóti út közötti szakaszon a FŐKERT munkatársai sövénynyírási munkálatokat végeznek

Olvassa tovább...