Újpest Önkormányzata - Hírek

Kecsegéket telepítettek a Dunába Újpesten

Féltonnányi kecsegét telepített ma a Dunába a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (FŐHESZ) és a Fővárosi Csatornázási Művek Zrt. (FCSM) a Halak Napja és a közelgő Víz Világnapja alkalmából az újpesti szennyvíztisztítómű Tímár utcai Duna-szakaszánál.

Olvassa tovább...

Tájékoztatás a 2019-es Európai Választással kapcsolatos információkról

Tisztelt Újpesti Választópolgárok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy létrehoztuk az EP Választás 2019. tárhelyet, ahol elérhetőek az európai parlamenti választással kapcsolatos, rendelkezésre álló információk.

Olvassa tovább...

Forgalomváltozás az M3-as autópályán

Forgalomváltozások lesznek az M3-as autópálya mogyoródi szakaszán, megszűnik a Ring pihenőhely - közölte a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Olvassa tovább...

Újpesten működik Magyarország első kézműves ginfőzdéje

Újpesten, az Első Magyar Gin Manufaktúra Zrt. mintegy 75 millió forintos saját beruházásával megkezdte működését Magyarország első olyan szeszfőzdéje, mely kisipari technológiával, kizárólag gin előállítására szakosodott. A főzde fő terméke az Opera Gin Budapest.

Olvassa tovább...

A Főépítészi Iroda Tájékoztatója

Az Újpesti Tervtanács következő ülését 2019. március 21-én 9 órától kezdődően tartja a Hivatal István út 15. sz. épület IV. em. 411. Főépítészi Irodáján. Az ülések nyilvánosak, melyre minden érdeklődőt várunk.

Olvassa tovább...

Újabb "unokázós" csalót fogtak az újpesti rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” csalók elfogására létrehozott nyomozócsoportja és az újpesti rendőrök két napon belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

Olvassa tovább...

Kiszínezett Káposztásmegyer

Érdemes egy napsütötte hétvégén elsétálni az Ügető utca 1-9., vagy a Lakkozó utca 20-28. épületekhez, és megnézni, hogy egyszerű eszközökkel milyen pozitív változás volt elérhető a panelépületek megjelenésében.

Olvassa tovább...

Saját magát buktatta le az újpesti rendőrségen

Egy férfi bement az újpesti rendőrkapitányságra, hogy segítséget kérjen az eltűnt autójával kapcsolatban, de a kapitányságról már gyanúsítottként távozott.

Olvassa tovább...

Biztonságban a piacon is

Az Újpesti Piac és Vásárcsarnok egy hatalmas belterületű, többszintes, több mint négyezer fő befogadására képes komplexum, melyben éppúgy fennáll a tűz keletkezésének veszélye, mint bármelyik lakásban.

Olvassa tovább...

Kezelések helyett megelőzés

Folytatódik dr. Balogh László Attila előadássorozata.

Olvassa tovább...

Gabonakásák

A gabonák az egész világon alapélelmiszerek évezredek óta. A gabonák értékes vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint fehérjéket, esszenciális zsírsavakat, enzimeket, rostokat tartalmaznak.

Olvassa tovább...

Te szedd! Te legyél önkéntes!

Kezdődik a Te szedd! országos akció: várják az önkénteseket szemétszedésre a főváros több pontján.

Olvassa tovább...

Lakástűz Újpesten!

Kigyulladt egy lakás Újpesten, egy ember kórházba került. Füstmérgezéssel szállítottak kórházba egy embert, miután kigyulladt a lakása, a Lahner György utcában.

Olvassa tovább...

Energiatudatos Iskola címet kapott az Újpesti Bene Ferenc Általános Iskola

2019. március 6-án, a nemzetközi energiatakarékossági világnapon az Országház felsőházi üléstermében Miskolczi Erzsébet intézményvezető Energiatudatos Iskola címért járó tanúsítványt vehetett át a Virtuális Erőmű Program X. jubileumi díjátadó ünnepségén.

Olvassa tovább...

Újpest Egészségéért Díj

Újpest Önkormányzata idén is keresi azt a személyt, aki az egészségügyi vagy szociális területen az újpesti lakosok egészségéért, jólétéért végzett magas színvonalú, kiemelkedő vagy több évtizedes tevékenységével jelentős mértékben hozzájárult Újpest egészségügyének, szociális ellátásának fejlesztéséhez.

Olvassa tovább...

Fontos információ!

Az illegális földfeltöltés ügyében az Újpesti Önkormányzat tavaly áprilisban eljárást kezdeményezett. A Pest Megyei Kormányhivatal a föld tulajdonosára bírságot szabott ki és kötelezte az eredeti állapot helyreállítására. A helyreállítás ellenőrzése a XIV. kerületi Földhivatal feladata. Az illegális feltöltés nem érint természetvédelmi területet.

Olvassa tovább...

Kórházi dolgozóknak segítettek az Újpest focaistái

Munkacipőket ajándékozott a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC a Tűzoltó utcai, vagyis a Semmelweis Egyetem Tűzoltó Utcai II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika onkológiai osztályának.

Olvassa tovább...

Helyreigazítási kérelem

Valótlan állítás jelent meg az alfahir.hu-n!

Olvassa tovább...

„Gyermekvasút nyomában” nappali teljesítménytúra

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton március 15-én tartják a „Gyermekvasút nyomában” 20 kilométeres nappali teljesítménytúrát. A megnövekvő kirándulóforgalom miatt ezen a napon a vonatok hosszabb üzemidőben közlekednek, 30-45 percenként indulnak a végállomásokról. A hosszú hétvége mindhárom napján gőzvontatású nosztalgiavonat is várja az utasokat.

Olvassa tovább...

Hirdetmény a Székesdűlő és Megyeri hídfő KÉSZ jóváhagyásról

Tájékoztatjuk, hogy a Székesdűlő és Megyeri hídfő Kerületi Építési Szabályzata a megváltozott építésügyi, terület- és településrendezési, valamint településképi törvényi és jogszabályi környezethez igazítva elkészült, annak véleményeztetését Újpest Önkormányzata lefolytatta, valamint Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testülete 2019. február 28-i ülésén jóváhagyta.

Olvassa tovább...