Újpest Önkormányzata - Hírek

Nyolc érmet nyertek a magyarok Kiotóban

A magyar küldöttség nyolc érmet, egy aranyat, három ezüstöt és négy bronzot szerzett Japánban, a kerekesszékes vívó világkupaversenyen.

Olvassa tovább...

„Ugyanolyanok, mint mindenki más ember”

2018. december 14-én Újpesten, a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban „Ugyanolyanok, mint mindenki más ember” címmel író-olvasó találkozót tartottak, melynek keretében három könyv közös bemutatójára került sor.

Olvassa tovább...

Idén is teljesítette a gyerekek kívánságait az Újpesti Cseriti.

Az idei évben is több mint száz gyermek ünnepét aranyozta be az Újpesti Cseriti. A szervezet karácsonyi ünnepélyének ezúttal az UP Újpesti Rendezvénytér adott otthont december 14-én, ahova szép számmal érkeztek a lurkók.

Olvassa tovább...

Nagy Dávid: „Egy ilyen túra többről szól, mint gyaloglásról!”

Még csak 25 éves, de máris hatalmas kalandor hírében áll az újpesti srác. Élt már Angliában, Hollandiában, Belgiumban és Kanadában, azonban több mint egy éve egy sokkal merészebbet álmodott. Nagy Dávid nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy első magyarként keresztül gyalogol Amerikán, egy nem akármilyen jótékony kezdeményezéstől vezérelve. Magány, bátorság, kalandvágy és a hit kísérte 5100 kilométeren át, de minden kisebb-nagyobb megpróbáltatás egy újabb lépés volt a megálmodott cél felé.

Olvassa tovább...

Az önkormányzat egyhangúan elítélte az Újpest FC szurkolóit ért bántalmazásokat

Újpest Önkormányzata egyhangú döntéssel határozatban ítélte el az Újpest FC szurkolóit ért bántalmazásokat.

Olvassa tovább...

A karácsonyi bulinak sosincs vége!

A Karácsonyi Vásár elmúlt két „bulis” hétvégéjén többek közt tanúi lehettünk annak, milyen az, amikor Újpestre érkeznek a ’90-es és a 2000-es évek legnagyobb sztárjai, valamint annak is, hogy Vastag Csaba mindig megtalálja a színpad legmagasabb pontját, ahonnan énekelhet. De ne felejtsük el, hogy még előttünk áll a vásár aranyhétvégéje, ahol ismét remek koncertek várják a látogatókat.

Olvassa tovább...

Büszkék vagyunk rád Kálmán Ilonka!

Ilyenkor érezzük azt, hogy jó Újpestinek lenni!

Olvassa tovább...

Gyurta Dániel „arc” lesz

2019-ben Budapest lesz Európa Sportfővárosa. A város olyan programokat kínál, amelyeket mindenki magáénak érezhet, illetve a készségeiknek, képességeiknek megfelelően azokon szabadon, ingyenesen részt is vehetnek. Az UTE olimpiai bajnok úszója, Gyurta Dániel lesz a projekt arca.

Olvassa tovább...

Gyerekektől, gyerekeknek! – Lions Karácsony huszonötödször

Immáron huszonötödik alkalommal rendezte meg jótékonysági karácsonyi délutánját az Újpest-Árpád Lions Club. December 11-én több száz hátrányos helyzetű kisdiákot láttak vendégül az UP Újpesti Rendezvénytér nagytermében.

Olvassa tovább...

Méltó otthon karácsonyra

Gyönyörűen felújított lakásba költözhetett egy négytagú, rászoruló család Újpest Önkormányzata, a Habitat for Humanity Magyarország és a MetLife segítségével.

Olvassa tovább...

Diabétesz program a Vadgesztenye oviban

Magyarországon jelenleg több mint háromezer 1-es típusú és közel háromszáz 2-es típusú cukorbeteg gyermek él. Ez a szám évről-évre növekszik, így nem számít ritka esetnek, ha diabéteszes gyermekkel találkozunk az óvodákban, iskolákban, bármilyen sport- vagy gyerekfoglalkozáson. Tévhit, hogy ezek a gyerekek bármiben is különböznének a többiektől, hiszen számukra is minden lehetőség adott, hogy teljes és egészséges életet élhessenek, tény viszont, hogy nagyobb figyelmet igényelnek.

Olvassa tovább...

Kapás Boglárka: "Elment az erőm"

Tegnap még kérdéses volt Kapás Boglárka szereplése a hangcsoui rövidpályás úszó-világbajnokság mai nyitónapján. Az olimpiai bronzérmes sportoló betegsége ellenére mégis rajtkőhöz állt.

Olvassa tovább...

Adventi vásár és Mikulás Futás

December 8-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezte meg a Káposztási Családok Egyesülete és a Közös Sport Egyesület a Jótékonysági Mikulás Futással egybekötött Adventi vásárt a Homoktövis Iskolában. Idén különleges meglepetés is várta a látogatókat.

Olvassa tovább...

Újabb okostanterem került átadásra Újpesten!

December 10-én, hétfőn adták át a Szűcs Sándor Általános Iskola okostantermét. Az okosterem a korszerű digitális oktatás feltételeire kialakított tanterem, melynek kialakítását az Észak-Budapesti Tankerületi Központ kezdeményezte, és Újpest Önkormányzata támogatta anyagilag a megvalósítását.

Olvassa tovább...

Péni István első helyen végzett a szerb Grand Prix versenyen

A világbajnoki ezüstérmes Péni István első helyen végzett a szerb Grand Prix versenyen.

Olvassa tovább...

Szaloncukrot osztottak az újpesti rendőrök

Papiné Mészáros Melinda rendőr zászlós és kollégái, illetve az újpesti polgárőrök felvilágosító akciót szerveztek december 6-án.

Olvassa tovább...

Elkészült a Bajza Iskola új tornaterme

Az Újpesti Bajza József Általános Iskola Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata és a Megyeri Tigrisek Kosárlabda Klub együttműködésében egy modern, minden igényt kielégítő tornateremmel bővült, melyet december 6-án délután adtak át használóiknak.

Olvassa tovább...

Újpesten a Csíksomlyói Árvácska Együttes!

A karácsonyi turné budapesti állomásai, az Országház és a Sándor palota mellett kizárólag Újpestre hozzák el a „Nagy Öröm Hirdettetik” című műsorukat.

Olvassa tovább...

Újpesten fogták el a falon át betörő tolvajt

Az újpesti rendőrök azonosították és elfogták azt a férfit, aki a falat megbontva tört be egy Megyeri úti dohányboltba.

Olvassa tovább...

Ünnepek utáni diéta, de csak óvatosan!

Az ünnepek alatti habzsolás és a mozgás hiányának következménye akár plusz 2-4 kg súlyfelesleget is jelenthet. Ezért sokan drasztikus fogyókúrába kezdenek, hogy minél előbb leadják a felszedett kilókat, azonban ezzel a túlevésnél nagyobb károkat okozhatnak szervezetünknek.

Olvassa tovább...