Újpest Önkormányzata - Hírek

Nem világtalan

A vakok és gyengénlátók helyzetére, gondjaik megoldására és társadalmi beilleszkedésükre hívja fel a figyelmet 1988 óta a fehér bot nemzetközi napja, amelyet minden évben október 15-én tartanak.

Olvassa tovább...

Rómeó és Júlia a Nagycirkuszban drogprevencióval

Kaptunk egy lehetőséget, hogy cirkuszba mehessünk – szólt az osztályfőnök. Csodálkoztunk egy kicsit. Cirkuszba? Rómeó és Júliára? És még drogprevencióra is?

Olvassa tovább...

Emlékezzünk együtt

Újpest Önkormányzata az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezést tart a hősök tiszteletére.

Olvassa tovább...

Gyerekek a biztonságról

Kihirdették a BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága által kiírt baleset- és bűnmegelőzési rajzpályázat eredményeit. A kiválasztott munkákból nyílt kiállítás október 4-én az Ifjúsági Házban.

Olvassa tovább...

Figaro itt…

Ha megnő a hajunk, elmegyünk a borbélyhoz, illetve a fodrászatba, ahol lenyírják. Ez életre szóló program, mivel így van gyerekkorunkban, aztán felnőttkorunkban és öregként szintén – ameddig menni tudunk, megyünk.

Olvassa tovább...

Hagymás ételek

A hagymákra legtöbbször úgy gondolunk, mint az ételek hozzávalóira. Azonban önálló ételként, illetve az étel fő összetevőjeként is megállja a helyét. Gondoljunk a hagymára, mint egy zöldségre, amiből levest főzhetünk, vagy megtölthetjük, megsüthetjük. Lettner Annamária dietetikus tippjei.

Olvassa tovább...

Sportos ajándék

Idén is sportszervásárlási utalvánnyal jutalmazta az önkormányzat azt a tíz oktatási intézményt, amelyek a legnagyobb létszámmal vettek részt az Újpesti Futó- és Kerékpáros Fesztiválon.

Olvassa tovább...

Új sportpálya épül a Szigeti suliban is

Tavasszal adták át a Szigeti József Általános Iskola teljesen megújult tornatermét, most pedig egy többfunkciós sportpálya épül az iskola udvarán.

Olvassa tovább...

Szüreti mulatság a Királykerti tagóvodában

Szeptember 22-én, pénteken hagyományteremtő szüreti mulatságot rendeztek a Királykerti tagóvodában. Erre a napra még a heti zord időjárás is megadta magát, és kisütött a nap. A jó időnek, a vidám családi programoknak és az óvoda dolgozói lelkesedésének köszönhetően remek hangulatban telt a péntek délután.

Olvassa tovább...

Látni látom, amit látsz

Október 13-án festőművészeti kiállítás nyílt Újpesten Sáska Tibor műveiből. A festőművészt a Balaton-felvidék és az Alföld festőjének is nevezik, ezek a tájak visszaköszönnek a művészetében. Művei között találhatunk tájképet, csendéletet, természet és állat ábrázolást.

Olvassa tovább...

Hetvenéves az újpesti olimpiai bajnok, Fazekas László

Fazekas László az Újpesti Dózsa ifjúsági csapatában kezdte labdarúgó pályafutását. Tizennyolc évesen került az első csapathoz, és másfél évtized alatt az Újpesti Dózsa csatársorának meghatározó tagjaként 408 bajnoki mérkőzésen 210 góllal járult hozzá a lila-fehérek sikereihez. Az újpesti csapattal kilenc bajnoki címet nyert, ebből hét alkalommal megszakítás nélkül. Háromszor volt gólkirály (1976, 1978, 1980). 1980-ban elnyerte a második legjobb európai góllövőnek járó Ezüstcipőt. A népszerű Kapa 1968-ban Mexikóvárosban olimpiai aranyérmet nyert a válogatott csapat tagjaként. Ma Merksem Schotenben, Antwerpen egyik külvárosában él.

Olvassa tovább...

Ha ősz, akkor Újpest Színház

Egy valódi huszadik századi kavalkáddal szembesülhetnek mindazok, akik jegyet váltanak az őszi színházi bemutatók első előadására. Lesz itt minden, ami egy korabeli vicces, de nagyon is életszerű figurákkal tarkított előadáshoz kell.

Olvassa tovább...

Szakmai műhelymunka a Tarzan™ Parkban

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ szervezésében egynapos, a mozgásfejlesztésről szóló műhelymunkán vettek részt óvónők október 5-én a Tarzan™ Parkban. Az oktatást és a szakmai sétát a korábbi két alkalomhoz hasonlóan ezúttal is Tóth Anett köznevelési szakértő, szaktanácsadó tartotta.

Olvassa tovább...

Parkolási nehézségek a Városkapunál

Újpesten évek óta központi téma és probléma a parkolóhiány Újpest-Központ és a Városkapu környékén egyaránt. Hétköznap már korán reggel nagy a tumultus mindkét említett területen, sőt a környező utcákban is. Az önkormányzat évek óta keresi a mindenki számára elfogadható megoldást.

Olvassa tovább...

A klímaváltozást kutatják Újpesten

Újpestről indul országos útjára az Erdőmentők Alapítvány új programja, melynek célja a középiskolai tanárok felkészítése és országos figyelő rendszer kiépítése.

Olvassa tovább...

Vizuál Műhely

Egyedi meghívók, logók, de még pálinkásüvegek is. Több mint egy éve várja az egyéni, illetve céges igényeket az újpesti Vizuál Műhely. A vállalkozásról a cég ügyvezetőjével, Horváth Krisztiánnal beszélgettünk.

Olvassa tovább...

Hétvégi Matiné(k) Újpesten

A Kispárna Mese Zenekar előadásával kezdődött a Hétvégi Matiné rendezvénysorozat az Újpesti Kulturális Központ szervezésében. A Kispárna Mesét október 7-én nézhették meg a gyerekek a Polgár Centrumban. A közkedvelt gyerekszínházi bemutatók sorozata egész ősszel folytatódik.

Olvassa tovább...

UPSTYLE

Már bemutattuk a legmenőbb újpesti márka két arcát, Olajos Martinát és Kovács Bálintot, illetve a fotóst, Szilvásy Tibort. De hogyan lett pontosan a tervekből valóság? Az UPSTYLE kivitelezőjével, a Creals ügyvezetőjével, Nagy Endrével beszélgettünk.

Olvassa tovább...

Danza Kupa – művészet és sport

Színvonalas verseny és látványos show-műsor sztárvendégekkel. Kétnapos nemzetközi táncversenyt rendez az újpesti Danza Táncstúdió október 14-én és 15-én a Jégpalotában. A táncstúdió vezetőjével, dr. Faluvégi Andrással beszélgettünk.

Olvassa tovább...

Gyurta: Nem vagyok megfutamodós fajta!

Az UTE olimpiai bajnoka már mindent megnyert, viszont az előző olimpián és a hazai világbajnokságon magának és a magyar szurkolóknak is csalódást okozott. Gyurta Dániel szerencsére nem akarja befejezni az úszást.

Olvassa tovább...