Újpest Önkormányzata - Hírek

Megemlékezés az UTE első világháborús hőseiről

Koszorúzással egybekötött megemlékezést tartottak az Újpest Városvédő Egyesület és az Újpesti Helytörténeti Alapítvány, valamint az UTE képviselői az egyesület Megyeri úti stadionjának falán elhelyezett emléktáblánál, amelyen azoknak a sportolóknak a neve szerepel, akik az első világháborúban estek el. Ünnepi beszédet Lőrincz Róbert Arany Horgony-díjas helytörténész mondott.

Olvassa tovább...

Átalakulóban a Szilas park

Káposztásmegyeren, a Szilas patak mentén található területek az elmúlt négy évben az Önkormányzat kivitelezésében folyamatosan megújultak.

Olvassa tovább...

Újpesti vívókért is szoríthatunk az EB-n

Alig, hogy befejeződött a veronai kadét és junior világbajnokság, újabb fontos eseményre utaznak az utánpótláskorú vívók. Vasárnap ugyanis az U23-as korosztály Európa-bajnoksága kezdődik Örményországban.

Olvassa tovább...

Művésztanárok alkotásaiból nyílt kiállítás

Az Újpesti Károlyi István Általános Iskola és Gimnázium Károlyi Galériájában 2018 április 18-án nyílt meg a Művésztanárok Képző- és Iparművészeti kiállítása.

Olvassa tovább...

Kopcsik Laura is indulhat az ifjúsági olimpiai selejtezőn

A taekwondo hazai ígéretei közül hárman próbálhatnak szerencsét a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiára kvalifikáló versenyen Tunéziában. A pontos helyszín Hammamet, ahol az UTE-s Kopcsik Laura, továbbá két honvédos fiú, Berei Béla és Józsa Levente indul.

Olvassa tovább...

Nyeremény helyett veszteség…

Nagyértékű ajándékok helyett komoly anyagi veszteség érheti Önt, amennyiben bedől a csalóknak, akik nyereményekre hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott félt. Ne tegye!

Olvassa tovább...

Ünnepi munka- és ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

Április 30-án és május 1-jén a Polgármesteri Hivatal zárva tart.

Olvassa tovább...

Hirdetmény a Károlyi Városnegyed KÉSZ jóváhagyásról

Tájékoztatjuk, hogy a Károlyi Városnegyed Kerületi Építési Szabályzata a megváltozott építésügyi, terület- és településrendezési, valamint településképi törvényi és jogszabályi környezethez igazítva elkészült, annak véleményeztetését Újpest Önkormányzata lefolytatta, valamint Budapest Főváros IV. kerület Önkormányzata, Újpest Képviselő-testülete 2018. március 29-i ülésén 12./2018.(IV.03.) sz. ÖKT rendeletével jóváhagyta.

Olvassa tovább...

Hirdetmény az Újpest Városközpont városrész KÉSZ véleményeztetés zárásáról

Tájékoztatjuk, hogy Újpest Városközpont városrész Kerületi Építési Szabályzata a megváltozott építésügyi, terület- és településrendezési, valamint településképi törvényi és jogszabályi környezethez igazítva elkészült, annak véleményeztetését Újpest Önkormányzata lefolytatta.

Olvassa tovább...

Bérmálás az Egek Királynéja Főplébánia-templomban

Ünnepélyes bérmálás volt az újpesti nagytemplomban április 15-én. Huszonkilencen bérmálkoztak különböző korosztályokból 16-tól 60 éves korig. Szentségük felvételét hosszú felkészülés előzte meg. A folyamatos katekézis mellett plébánosukkal és kortárs segítőikkel egy hosszú hétvégés lelkigyakorlaton vettek részt Kismaroson, a ciszterci nővérek monostorában. Dr. Erdő Péter bíboros az ünnepi szentmise keretében szolgáltatta ki a bérmálás szentségét. Az esztergom-budapesti érsek ünnepi beszédében kifejtette:

Olvassa tovább...

A Főépítészi Iroda Tájékoztatója

Az Újpesti Tervtanács következő ülését 2018. április 19-én 9 órától kezdődően tartja a Hivatal István út 15. sz. épület IV. em. 411. Főépítészi Irodáján. Az ülések nyilvánosak, melyre minden érdeklődőt várunk.

Olvassa tovább...

Mi? Újság? Száz éve friss hírek

Az Újpesti Napló hasábjain új helytörténeti sorozatot indítunk. Szöllőssy Marianne, az Újpesti Helytörténeti Gyűjtemény vezetője kéthetente jelentkező sorozatában olyan érdekességeket mutat be városunk múltjából, amit eddig bizonyára kevesen ismertek.

Olvassa tovább...

Nemzetközi díjra esélyes az újpesti épület

324 épület szerepel a Baumit Life Challenge nemzetközi építészeti díján. A jelölések 26 országból, Európából és Kínából érkeztek. A nemzetközi zsűri hat kategóriában választja ki a díjazott épületeket, ezek a családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás műemlék-felújítás és speciális struktúra.

Olvassa tovább...

A legnagyobb időskori ellenség: a csontritkulás

Az oszteoporózis, ismertebb nevén csontritkulás alattomos betegség, kezdetben semmilyen klinikai tünetet nem okoz. Első jele egy kisebb baleset, például egyszerű elesés miatti csonttörés lehet, előrehaladott formájában azonban már a mindennapi életet is megnehezíti.

Olvassa tovább...

Az engedelmes kutya a boldog kutya

A Rex Alapítvány és a Rex Tanoda április 7-én negyedik alkalommal tartotta meg az engedelmes kutyák napját az Állatszigeten.

Olvassa tovább...

Nemzetközi roma nap Újpesten

Az „Eötvös József” Cigány-Magyar Pedagógiai Társaság, az Újpesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat és a Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat április 8-án tartotta meg a hagyományos nemzetközi roma napot a Rácz Gyöngyi Közösségi Központban.

Olvassa tovább...

Pályázatok civileknek

Meghirdette civil- és sportszervezeteket, illetve gyerekek nyári táboroztatását segítő pályázatait Újpest Önkormányzata. A pályázatok legfőbb célja az újpesti közösségi élet támogatása.

Olvassa tovább...

A vers varázsa

Az Újpesti Kulturális Központ–Ady Endre Művelődési Ház A vers varázsa címmel képzőművészeti pályázatot hirdetett 1-8. osztályos gyerekeknek.

Olvassa tovább...

Péni a döntőben is villogott

Színvonalas küzdelmet hozott a férfi puskások versenye Százhalombattán a légfegyveres országos bajnokságon. Az UTE versenyzője, az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István már az alapversenyben nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményt ért el, szerencsére formáját a fináléra is átmentette.

Olvassa tovább...

Tájékoztató a 2018. április 8-i országgyűlési képviselői választások újpesti eredményéről

A választókerületben a választásra jogosult 73 262 választópolgárból 54 484-en éltek szavazati jogukkal.

Olvassa tovább...